VOORBEELDEN UIT DE PRAKTIJK VAN SWITCHPHONE

SwitchPhone is werkzaam sinds 1982 en heeft door de jaren heen vele klanten enthousiast gemaakt en goed geholpen met haar telefoondiensten. Onderstaand ziet u een aantal praktijkvoorbeelden van bedrijven die succesvol gebruik hebben gemaakt van de diensten van SwitchPhone.


In plaats van een fulltime secretaresse

Een advocaat met een eigen praktijk heeft een secretaresse voor halve dagen. Zij werkt alleen 's morgens. Na twaalven is hij in principe zelf op kantoor, maar vaak heeft hij dan gesprekken met cliënten. Ook als hij 's middags op de rechtbank moet zijn kan hij de telefoon niet beantwoorden. In zulke gevallen schakelt hij die door naar SwitchPhone, waar een medewerker opneemt met de naam van zijn kantoor, precies zoals de secretaresse dat 's ochtends doet. En net als zij noteert SwitchPhone wie belt en het telefoonnummer van die persoon. Vervolgens gaan deze gegevens direct per fax naar de advocaat.


Om de overhead laag te houden

Bij een import- en exportbedrijf komt het van tijd tot tijd voor dat alle medewerkers op pad zijn. Met het oog hierop een receptioniste in dienst nemen zou de overhead buitenproportioneel verhogen. Tijdens die hiaten neemt SwitchPhone de telefonische honneurs waar. Bij terugkomst vinden de medewerkers een faxbericht waarop precies staat wie er in de tussentijd gebeld hebben, of ze teruggebeld willen worden, wanneer enzovoorts.


Met het oog op storingen

Een bedrijf dat koelapparatuur verkoopt moet voor storingen ook buiten kantoortijd bereikbaar zijn. Want als die niet snel worden verholpen, bederven de producten in de koeling, met alle financiële schade van dien.

Het SOS-nummer van het bedrijf wordt aan het eind van de werkdag doorgeschakeld naar SwitchPhone. Komt er een melding, dan worden naam, adres en telefoonnummer van de beller genoteerd, en ook om welke apparatuur het gaat en de aard van de storing. Daarna roept SwitchPhone per semafoon de aangewezen dienstdoende monteur in de betreffende regio op en als deze daarom vraagt, ook iemand van het onderdelenmagazijn en/of een manager. De eerstvolgende werkdag ontvangt de directie per e-mail een overzicht van de gemelde storingen.


Voor personeel in andere tijdzones

Een bedrijf dat koelapparatuur verkoopt moet voor storingen ook buiten kantoortijd bereikbaar zijn. Want als die niet snel worden verholpen, bederven de producten in de koeling, met alle financiële schade van dien. Het SOS-nummer van het bedrijf wordt aan het eind van de werkdag doorgeschakeld naar SwitchPhone. Komt er een melding, dan worden naam, adres en telefoonnummer van de beller genoteerd, en ook om welke apparatuur het gaat en de aard van de storing. Daarna roept SwitchPhone per semafoon de aangewezen dienstdoende monteur in de betreffende regio op en als deze daarom vraagt, ook iemand van het onderdelenmagazijn en/of een manager. De eerstvolgende werkdag ontvangt de directie per e-mail een overzicht van de gemelde storingen.


Ook gebruik maken van de diensten van SwitchPhone? Neem contact op

Wilt u net als bovenstaande bedrijven gebruik maken van de telefoondiensten van SwitchPhone? Bel voor direct contact 035- 69 29 222 of maak gebruik van het online contactformulier aan de rechterzijde. SwitchPhone reageert zo spoedig mogelijk.